TMNT på Munchmuseet

Business case

Ninja Turtles har fått sommerjobb på Munch museet. Der har de tatt for seg å gjøre livet lettere for besøkende og ansatte på museet. De har derfor satt i gang arbeidet med å lage to forskjellige Power Apps, en for besøkende og en for de ansatte. Appen for besøkende har to hovedfunksjoner.

 1. Muligheten til å dra på virtuell visning. I tilfelle det blir en ny nedstengning av samfunnet grunnet Covid; ønsker museet å sikre inntekt ved å kunne tilby en virtuell omvisning. Dermed kan de sikre inntekt for å leie inn Ninja Turtles neste sommer for enda flere forbedringer av drift.
 2. Gi informasjon om de ulike bildene, ved å ta bilde av et av maleriene kan man bli sendt til en chatbot som har muligheten til å fortelle deg mer om de ulike maleriene. Den chatbotten er også så smart at den kan fortelle deg hvor toalettet er.

I appen for ansatte skal appen gjøre det lettere for ansatte å holde oversikt over museet.

 1. Holde oversikt over temperaturen og fuktigheten på museet. Maleriene er skjøre objekter som trives i et bestemt temperaturintervall, derfor er det viktig for de ansatte å få vite når de må justere aircondition eller rydde vekk maleriene.
 2. Grunnet litt dårlig økonomihåndtering der de har brukt alt for mye penger på kunst, har de ansatt litt tvilsomme ansatte på museet, det er derfor viktig for de ansatte å kunne verifisere at det er de ekte maleriene som henger på veggen. Derfor er en av de viktigste featurene at en AI kan gjenkjenne om det er det ekte eller et falskt bilde som henger på museet.

App for besøkende

BILDE AV APPLIKASJONEN:

Overordnet beskrivelse:

MUNCH-Appen er for besøkende av MUNCH Museet. Her har vi tre hoved funksjonaliteter:

 1. Virtuell utstilling: Vi ønsker å gi de besøkende muligheten til å oppleve Munch museet fra stua eller ute i naturen gjennom bruk av en mobilapplikasjon. Her får de tilgang til deler av utstillingen.
 2. Chat bot: Denne kan besøkende bruke for å finne mer informasjon om kunstnere eller Munch museet.
 3. Ta bilde av kunsten og få mer informasjon: Noen ganger vil man ha mer informasjon om maleriet enn det som allerede står i informasjonsbeskrivelsen ved maleriet. Ved bruk av denne funksjonaliteten kan de besøkende ta et bilde av maleriet og få mer utdypende informasjon gjennom applikasjonen.

App for ansatte

Overordnet beskrivelse

Powerapp for vedlikehold av malerier. (antakelse om at alle sensorene gir perfekte målinger så vi trenger kun en sensor per maleri)

 • Bruker IoT Hub for å simulere en mikrokontroller som måler temperatur og fuktighet ved hvert maleri.
 • Denne devicen trigger en function app/logic app som skriver målingsdataene til dataverse hvert minutt eller så ofte.
 • I dataverse så har vi feltene: Rom ID, sensor ID (unik sensor), temperaturmåling, fuktighetsmåling og måletidspunkt.
 • Disse dataene vises i en power app eller power bi for å vise målingene av temperatur og fuktighet.
 • Forsideskjermen har en komponent som viser gjennomsnittlig temperatur og fuktighet for hele museet + egne “tiles” til hvert rom som sier om det er noen sensorer som viser hvor mange sensorer som har gått utenfor eller nærmer seg terskelverdiene for temp og fukt. Hvis ingen så viser den bare “OK”.
 • Inni hver tiles kan man klikke inn for å få mer utfyllende data om rommet og eventuelt data for hver spesifikk sensor/maleri.

Illustrasjoner

AIREVITAL_V1