Lego City kriseteam har fått en canvas app med Relevance Search!

Claim for Crawler: Når vulkanutbruddet først er et faktum trenger myndighetene en måte å skaffe seg oversikt over tilgjengelige ressurser i samfunnet som kan bidra i gjenoppbyggingen. I Lego City sine myndigheters egen Dataverse har de lagret denne informasjonen på tvers av mange tabeller, som for eksempel Accounts, Contacts, Bookable Resources og Products.

For kjapt å få oversikt er det derfor nyttig å kunne søke enkelt på tvers av tabellene i Dataverse. Dette har vi løst ved å bruke Dynamics 365 sitt Relevance Search API.

Dette API’et tilgjengeliggjør Relevance Search-funksjonaliteten også utenfor Dynamics, slik at søket kan gjøres i den type applikasjon som er riktig for hver enkelt brukertype. Dette kan være i Sharepoint, i Teams, en Canvas app, eller noe helt annet. Man er altså ikke låst til å gjennomføre søket inne i Dynamics 365. Vi har laget en enkel Canvas app som alle på Lego City sitt eget kriseteam har tilgang til.

Et søk i denne appen trigger en Power Automate-flow som gjør søk ved hjelp av Relevance Search-API’et, og returnerer resultater på tvers av tabellene i Dataverse:

Ordføreren i Lego City er stressa etter vulkanutbruddet og søker simpelthen på “Emergency”:

Flow’en kjører, og søker på tvers av tabellene. I Account-tabellen finner de et firma som spesialiserer seg på krisehåndtering, perfekt! Navnet på firmaet er “Emergency Inc”.

Her er firmaet slik det ser ut inne i Dynamics 365:

Flow’en returnerer søkeresultatet tilbake til app’en, som viser søkeresultatene. La gjenoppbyggingen starte!