Final delivery – Cowders

Intro Business Case:

Bilderesultater for the farmer lego

Bonden Emmet er en glad og flink bonde som er opptatt av hvordan det står til med sine jorder. Han er selvsagt opptatt av været men også hvorvidt han må vanne sine jorder gjennom en varm sommer. En annen liten ting Emmet må passe på er farlig ugress, men han er ikke helt sikker på hva som er farlig ugress og ikke. Derfor må han hele tiden kontakte sin nabovenn for å spørre. Han skulle ønske det fantes en enklere måte å finne ut av dette på. En annen liten ting Emmet er opptatt av er å telle kuer.

Men nå er det kommet en ny app fra Cowders som har vekket stor begeistring hos Emmet.
Cowders App gir han god oversikt over jordene med temperatur, luft og jordfuktighet ved hjelp av små sensorer han kan sette ut på jordene sine. I appen kan Emmet få oversikt over jordene sine og se tilstand, dersom det er tørt eller for fuktig vil han se dette i appen ved at det vises en advarsel.

Basert på innhentet data ser bonden i løsningen at det på en lokasjon av jordet har begynt å vokse en spesifikk type ugress. Bonden Emmet kan i løsningen se størrelsen og hvor stort området er og det kalkuleres hvor mye ugressmiddel som trengs. Basert på værdata og hvor mye bonden har på lager planlegges det å gjøre et innkjøp.

Målinger av fukt og temperatur fra både jorden og luften tilsier at det må vannes på jordet. I forhold til vær data er det spådd at det vil regne. Basert på på disse opplysningene får bonden hjelp til å beslutte hvor mye når det skal vannes.

Vekstkontroll:

For å utføre en vekstkontroll kan bonden Emmet bruke mobil appen til å ta bilde av veksten han har funnet, sende inn og få beskjed om dette er ugress eller ikke:

Emmet klikker seg inn på Vekstkontroll
Emmet tar bilde av planten han er usikker på
Emmet får svar fra tjenesten om at dette ser ut som en potensielt farlig ugress og får muligheten til å opprette et problemnotat

I tillegg til Appen kan Emmet logge seg på via sin PC og få tilgang til løsningen gjennom en web-side laget med Blazor. Denne er til og med mulig å installere som en PWA( Progressive Web App) siden den benytter en service worker for caching av appen for rask og fin brukeropplevelse.

Vekstkontroll.

Vår løsning har som mål å bistå bonden med vektkontrol. Målet er å hente inn sensor data, visualisere disse og trigge alerts i løsningen for å hjlepe

Løsningsoversikt – Vekstkontroll

Cownter

En annen viktig funksjon Bonden Emmet liker ved appen er at han enklere kan telle kuer, Emmet bruker ikke tall så han vil heller se hvor mange kuer han har.

Avvik på jordmålinger og ugress i bilder ender opp i Customer Service Hub for oppfølging fra Felleskjøpets fagkonsulenter som vil kunne bistå bonden i å fikse problemene hans.

Avvik i Customer Service Hub via IOT Alerts