Virtuelt museum

Munchmuseet har gleden av å introdusere vårt nye virtuelle museum. Her har vi inngått avtale med andre museer verden rundt for å kunne vise kunstverk fra deres utstilling.

På forsiden av appen finner man Virtual Tours, som tar deg til det virtuelle museet.

Trykker man på Virtual tours vil man komme inn i det virtuelle museumet. Dette gjør det mulig å opprette et samarbeid mellom ulike museer der man kan vise kunst fra andre museumer. Det gjør det også mulig for museumet å ha en inntektskilde selv om samfunnet skulle bli stengt ned igjen.

I dette rommet kan man se at det er satt ute i naturen, noe som ikke ville vært mulig i virkeligheten, ettersom maleriene ikke tåler vind og vær så godt. Her kan man også høre fuglekvitter og bølge lyder.

Muligheten for mange ulike og veldig spesialiserte utstillinger har åpnet seg. I den virkelige verden er man begrenset av plass og område + lokasjon. Med virtuelle utstillinger kan man spesialisere lyd og område, samt plassering av kunstverkene som kan skape en ny type museumopplevelse. Maleri i taket, i en mørk kjeller, i naturen? Hva med forskjellige rom med begge deler. kan åpne opp for ulikt publikum på samme tid. På den måten kan man virkelig tilpasse omgivelsene til å få frem kunsten.

Dette gir oss også mulighet til å stille ut NFT som kunstverk, noe som er i vinden i dag. Muligheten til å vise frem digital kunst som det blir produsert mer og mer av i dagens samfunn.

Det er også mulig å bruke med VR briller, kan gjøre det enda mer gøy å gå på virtuelt museum. Kanskje fremtiden vil bringe VR-briller til biblioteker og kulturhus så musumsturen kan bli en enda mer unik opplevelse for flere.