Hva har vi gjort I dag: 

Excellent User Experience 

Vi har oppdatert det visuelle i besøkapplikasjonen slik at det passer sammen med look and feel for Munch museet. 

Bildene under viser noen skjermbilder av munchmuseet sin egen nettside.  

Under kan dere se det gamle og det nye utseende på appen vår.  

Dette er for å lage og styrke et helhetlig brand av Munchmuseet. Det skal ikke være et spørsmål om at dette er den offisielle Munchmuseet appen. Se tidligere post(https://acdc.blog/steria2022/en-visuell-orgasme/). Et helthetlig utseende på hjemmesiden og appen knytter dem mer sammen, og med de kule featuresene i appen er det med på å fremme et inntrykk om at Munchmuseet er et innovativt og fremtidsrettet museum som har mye å by på.  
 
Power BI Dashboard: 

Driftingeniørene vil hver dag ha en oversikt over temperaturene i de ulike rommene, sjekke hvilke rom som har økte verdier for temperatur og fukt.  I dag har vi satt opp dashbordet og slik ser det ut. Tanken er at det skal være lett å få en rask oversikt og innhenting av nødvendig informasjon for å sette I gang tiltak for bevaring av malleriene.  

Her har vi fokusert på å få inn den informasjonen som er nødvendig for driftsingeniørene for og få en rask og god oversikt. Dette er med på å gjøre det lettere for de ansatte på museet å ta de grepene de skal for å bevare kunsten på museet. Dette sitatet fremhever hvorfor det er viktig at dashbordet raskt kan gi god oversikt. “Mange var allerede skjøre da de ble en del av museets samling, og burde kanskje ideelt sett vært lagret i mørke, kalde rom for ikke å gå i oppløsning. Likevel velger vi å vise dem frem.” 
https://www.munchmuseet.no/samlingen/disse-kunstverkene-vil-en-dag-forsvinne/ . Dashbordet har flere sider der det er mulighet for å gå til andre sider for å få mer detaljert informasjon om de enkelte rommene. Det er viktig om det skulle oppstå enkelthendelser i ett av rommene. Er det økt gjennomsnitt i et av rommene; har det oppstått en brann ved en sensor øker det temperaturen på det punktet veldig, og dermed drar opp temperaturen. Det kan også være at det er litt flere folk enn vanlig som gjør at temperaturen og fuktigheten øker. Her er det viktig med ulike nivåer med informasjon for å kunne iverksette riktige tiltak for bevaring av kunstverket.  

Dashbordet er ikke like visuelt appellerende som besøksappen, men skal brukes av trente brukere og er høyst funksjonell og viktig for driften av museet.  

Most Extreme Business Value 

I denne delen presentere vi nye featues som gir tilleggsverdi fra det vi presenterte i går.  

Minimere nedbrytelse av mallerier og kunstverk: 

Munchmuseet har I likhet med andre museer malerier som sakte med sikkert brytes ned av omgivelsene: 

Har du tenkt på at kunstverk ikke nødvendigvis varer for alltid? Akkurat som gamle aviser kan bli til porøse, gule flak, skjer det samme i mange tilfeller med kunst. Materialer som papir, tekstil og fargepigment brytes naturlig ned over tid, og når de utsettes for lys, går denne nedbrytingen raskere. Ingen av bildene Edvard Munch etterlot seg, vil vare evig. Mange var allerede skjøre da de ble en del av museets samling, og burde kanskje ideelt sett vært lagret i mørke, kalde rom for ikke å gå i oppløsning. Likevel velger vi å vise dem frem. Fargene i disse bildene vil trolig oppleves annerledes av våre barn og barnebarn enn de gjør av oss. 
 
Og etter forskning ledet av National Research Center oppdaget de at: 
“The latest research results show that – contrary to what was previously thought – light is not the main reason for the degradation of cadmium yellow coloured layers in the painting, but rather humidity” . 
 
Flere av Munch sine mest kjente mallerier, slik som skrik bruker Kadmium gult. Fargen ble også brukt av Vincent van Gogh, Henri Matisse og Pablo Picasso på 1800-tallet tallet fordi den dekket godt. Detter like relevandt for deres mallerier som for Munch sine!   
 
Derfor vil målingene av temperatur og fuktighet rundt hvert mallergi gi innsikt og kunnskap til å iverksette gode og målrettede tiltak for bevaring av uvurderlig kunstverk slik at enda flere generasjoner kan ha glede av dem i dere fysiske form. Men denne teknologien kan også brukes i andre museum og for andre kjente kunstverk over hele verden. 

Virtuelt museum- utstilling for hvordan maleriene egentlig var malt? 

“Fargene i disse bildene vil trolig oppleves annerledes av våre barn og barnebarn enn de gjør av oss. Her forklarer vi hvorfor.” 

Som et resultat av maleri som sakte men sikkert brytes ned, vil det virtuelle museumet kunne stille ut kunsverket I sine beste dager til sammenlikning til dagens tilstand, det kunne også være veldig interesassant å stille ut verkene over tid “En reise gjennom tiden”. Noe som vil være lettere å gjennomføre i et virtuelt museum.  
 
Utstilling av muserumbilder kan også skjerme de spesielt utsatte malleriene for lengre tid med skade fra omverdene.  

Rock Solid Geeknes 

Ikke alle nerder progger i C og har våte drømmer om arduinoer. I løpet av de siste 24 har Morten virkelig har fått lov til å lov til å utfolde seg som den visuelle nerden han egentlig er (cries in SharePain). Vi snakker wireframing i Figma, custom vektorgrafikk, fargeteori og WCAG-awesomness #HighAvailability. Selv om vi prøvde å overtale han om at ikke alt må se helt optimalt ut, har han kompomissløst gått til verks for unngå alt som ligner på standard PowerApps-utseende. Vi er selvfølgelig veldig fornød med det ferdige resultatet selv om Morten gråter på innsiden fordi han ikke fikk chatbot-ikonet sitt i riktig farge. 

Se tidligere post(https://acdc.blog/steria2022/en-visuell-orgasme/) 

Killer App 

Endelig er dashboardet til driftingeniørene oppe og går! Nå kan de se temperatur og fuktighetsmåling rundt hvert malleri i et oversiktsbilde og sette i gang målrettede tiltak for å minske skade på uvurdelige kunstverk.  

Se tidligere post(https://acdc.blog/steria2022/dashbord-for-ansatte-pa-museet/)