Vi har vært på bloggkurs og har lært at det er viktig med clickbait-titler for å få clicks. Men jokes aside, vi har forsøkt å dra den visuelle identiteten til PowerAppen langt ut over normalen.
Vi har latt oss inspirere av Munch-museets visuelle identitet. Blant annet bruk av store kontraster, fete fonter og høy grad av asymetri.
En viktig del av arbeidet var å finne frem til former og symboler som kunne skape en futuristiskfølelse samtidig som vi tok vare på noe av det tradisjonelle som du finner i Munchs kunstnerskap. Det startet med en wireframing og idemyldring i Figma den første dagen, hvor vi la grunnlaget for designelementene som vi har bruk i appen. Se bildet under:
Vi innså raskt at PowerApps ikke har avrundede hjørner, men vi ville bevare samme felling, så vi lekte litt med vektorer for å skape samme uttrykket, bare motsatt vei:
Vi ønsket en high-end feeling i appen og for å oppnå det ville vi gjerne ha litt flere alternativer å vlege blant enn de standard fontene i PowerApps. Vi stjal derfor komponenten PowerFont fra pcf.gallery som lot oss laste inn alle fontene fra Google Fonts direkte i PowerApps: https://pcf.gallery/powerfont/
Etter å ha diskutert en del frem og tilbake landet vi på Fira Sans Condensed, da denne har et uttrykk som var likt nok, men samtidig hadde ok kontrast til Munch sin custom-brand font.
Etter å ha brukt mye tid på å lage svg.-filen til topp-logoen i appen bestemte vi oss for å stjele resten av ikonene. Disse lånte vi fra: https://www.svgrepo.com/
Sammen med ulike figurer og former tilsynelatende plassert «tilfeldig» på lerretet, oppnådde vi det abstrakte og figurative uttrykket i appen som vi var ute etter (merk: knappene får den sterke Munch-rødfargen når man fører pilen over). Vi har også gjenbrukt mange av de samme elementene i vårt Power BI-dashbord.
Vi ville også ha chatboten vår som en del av appen. For å embedde den stjal vi på nytt fra pcf-gallery. Denne gangen stjal vi komponenten PCF ChatBot for å få åpnet chatten direkte i appen: https://pcf.gallery/pcf-chatbot/.